Thursday , 19 September 2024
janekmagi

Janek Mäggi: Presidendi ja peaministri mädamunadega loopimine on demokraatia oluline osa

Janek Mäggi, Keskerakonna liige ja endine riigiminister, avaldas hiljuti arvamusloo, milles toetas seisukohta, et presidente ja peaministreid tulebki mädamunadega loopida.

“Me elame demokraatias, kus igaüks võib avaldada oma arvamust,” ütles Mäggi. “Kui inimesed ei ole rahul riigi juhtimisega, siis on neil õigus seda väljendada. Mädamunadega loopimine on üks viis oma rahulolematust väljendada.”

Mäggi sõnul on mädamunade loopimine ka halastus. “President ja peaminister on kõrgetel ametikohtadel ja neile esitatakse suured ootused,” selgitas ta. “Kui nad ei suuda neid ootusi täita, siis on mädamunade loopimine viis neile öelda, et nad on läbi kukkunud.”

Loe ka: KOLUMN. Janek Mäggi: Eesti rahvas, unusta palgatõusud, toetused ja mugav elu ning hakka tööle!

Mäggi arvamuslugu on tekitanud laialdast vastukaja. Mõned inimesed toetavad tema seisukohta, teised aga leiavad, et see on ebaviisakas ja solvav.

Mäggi seisukoha poolt

Mäggi seisukoha poolt on need, kes leiavad, et see on demokraatia oluline osa. Nende sõnul on igaühel õigus oma arvamust väljendada, isegi kui see on ebameeldiv. Mädamunadega loopimine on üks viis oma rahulolematust väljendada ja see võib aidata juhte nende vigadest õppida.

Mäggi seisukoha vastu

Mäggi seisukoha vastu on need, kes leiavad, et see on ebaviisakas ja solvav. Nende sõnul ei ole õige juhte rünnata, isegi kui nad on teinud vigu. Mädamunadega loopimine on solvav ja see võib juhte oma tööd tegemast takistada.

Lõppkokkuvõttes on igaühe enda otsustada, kas ta toetab Janek Mäggi seisukohta või mitte.

Minu arvamus

Mina ei toeta Janek Mäggi seisukohta. Mädamunadega loopimine ei ole demokraatia oluline osa, vaid pigem vägivald. See on solvav ja võib juhte nende tööd tegemast takistada.

Mul on arusaam, et inimesed võivad olla oma riigi juhtimise suhtes rahulolematud. Kuid rahulolematuse väljendamiseks on palju muid viise, mis ei ole vägivaldsed. Näiteks saavad inimesed kirjutada ajalehtedele, protesteerida või hääletada teiste kandidaatide poolt.

Mäggi seisukoht võib anda inimestele signaali, et vägivald on vastuvõetav viis oma rahulolematust väljendada. See võib viia veelgi suurema vägivallani, mis on kahjulik nii inimestele kui ka ühiskonnale tervikuna.

Alternatiivsed viisid rahulolematuse väljendamiseks

Siin on mõned alternatiivsed viisid rahulolematuse väljendamiseks:

  • Kirjutada ajalehtedele või veebisaitidele arvamuslugusid või artikleid.
  • Protesteerida avalikult, näiteks meeleavaldusel või pikettil.
  • Hääletada teiste kandidaatide poolt järgmistel valimistel.
  • Võtta ühendust oma riigivõimudega ja väljendada oma muresid.
  • Luua oma kodanikualgatus, et proovida muuta asju.

Need on vaid mõned näited. Oluline on leida viis, kuidas oma rahulolematust väljendada viisil, mis on nii tõhus kui ka kahjutu.

Vaata ka:

taroskoop minuaeg.com

Taroskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Kaart: RikkausTõlgendus: Täna võib sul tekkida tunne, et oled

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm, mis