Friday , 20 September 2024
arne hiob

Arne Hiob lahkub Tallinna Jaani koguduse abiõpetaja ametikohalt

Arne Hiob teatas oma Facebooki postituses, et lahkub Tallinna Jaani koguduse abiõpetaja ametikohalt 1. novembrist 2023.

Hiob põhjendas oma lahkumist sooviga teha muud tööd kirikus. Ta ütles, et on olnud Jaani koguduses 27 aastat ja on selle aja jooksul palju õppinud ja kasvanud.

“Tänan kõiki, kes on mind nende aastate jooksul toetanud ja aidanud,” kirjutas Hiob. “Soovin Jaani kogudusele ja uuele peaõpetajale kõike head.”

Hiob ütles, et ei ole veel kindel, mida ta tulevikus teeb. Ta võib kaaluda naasmist Jaani kogudusse, kui uus peaõpetaja selgub.

Hiobi lahkumine on Jaani kogudusele suur kaotus. Ta on olnud koguduses väga populaarne ja hinnatud vaimulik.

Arne Hiob Facebook postitus

Head sõbrad! Alates 1. novembrist 2023. aastal olen ma peapiiskopi ja konsistooriumi otsuse kohaselt oma avalduse põhjal lahkunud Tallinna Jaani koguduse vaimuliku ametikohalt ning määratud emerituuri. Juba alates möödunud aasta kevadest olen tundnud, et programm on täis saamas. Laeva sõidukurss ei ole mulle enam vastuvõetav. Minu roll Jaani koguduse meeskonnatöös on üha kitsamaks jäänud, väsitavaks muutunud ja suviste segaduste tekkides viimaks ammendunud. Ei ole mõtet tööd jätkata seal, kus seda normaalselt teha ei saa.

Mitmed inimesed, sh kogenud juristid, on kinnitanud mu arvamust, et kogu Jaani koguduse juhtkond tuleks välja vahetada. Kõige esimesena lahkus õpetaja Annely Neame, järgnes Jaan Tammsalu, mina lahkun peatselt kolmandana (Toomas Paul jääb võibolla tervise tõttu kõrvale neljandana?). Eve Kruus on määratud hooldajaõpetajaks.

Väga hea, et konsistooriumi (kirikuvalitsuse) otsuse kohaselt „peab Tallinna praostkonna praost JAAK AUS koos Tallinna Jaani koguduse juhatusega viima läbi Tallinna Jaani koguduse õpetaja valimised 1. aprilliks 2024.“ Peapiiskopi kinnituse kohaselt avalikus meedias ei saa uue peaõpetaja kohale kandideerida Jaan Tammsalu, mina ega keegi muu pensionieelik.

Tänan Jaani koguduse toredaid inimesi ja õpetaja Toomas Pauli, kes mind omal ajal kutsus. Sõprade juurest ma ei lahku, jään edasi ka Tallinnasse. Olen nüüd n-ö vabakutseline kirikuõpetaja, kes tohib teenida kohalike vaimulike loal kõikjal meie kirikus. Vabakutseline olen ka teoloogia õppejõuna – millist ametit olen pidanud kõrgkoolides peaaegu 30 aastat – ja võtan vastu sobivaid erialaseid pakkumisi. Jätkuvad reisid Pühale Maale Iisraeli, Rooma, Patmosele ja mujale (vt TiitReisid).

Kui uus peaõpetaja on 1. aprilliks paigas, siis võin mõelda ka uuesti teenima asumisele Jaani koguduses kokkulepitud programmi järgi. Rahu ja õnnistust kõigile!

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja