Friday , 20 September 2024
kohus

Pärnu politseinik jäi süüdi võimuliialduses ja ebaseaduslikus vabaduse võtmises


Tallinna ringkonnakohus leidis eile, et Pärnu kesklinnas noormehele sihilikult autoga otsa sõitnud ning ta seejärel raudu pannud politseinik pani toime võimuliialduse ja ebaseadusliku vabaduse võtmise.

Kohus mõistis politseinikule karistuseks ühe aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse, mille katseaeg on kolm aastat. Lisaks peab politseinik maksma noormehele 500 eurot valuraha.

Kohtu hinnangul oli politseinik 2022. aasta 27. novembril Pärnu kesklinnas noormehele autoga otsa sõitmise ajal teadlik, et ta rikub seadust. Politseinik ei pidanud kinni ohutusnõuetest ja sõitis noormehele teadlikult otsa, et teda takistada politsei eest põgenemast.

Kohus leidis, et politseiniku käitumine oli ebaseaduslik ja ebaproportsionaalne. Politseinik oleks pidanud kasutama muid meetmeid, et noormees kinni pidada, näiteks kasutama politseiauto vilet või valjuhääldajat.

Politseiniku käitumine tekitas noormehele ka füüsilist ja vaimset kahju. Noormees sai õnnetuses vigastada ja pidi minema haiglasse. Lisaks oli ta šokeeritud politseiniku käitumisest.

Kohus leidis, et politseinik peab maksma noormehele valuraha, et hüvitada talle tekitatud kahju.

Politseinik on otsuse vaidlustanud riigikohtus.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja