Saturday , 5 October 2024
Erakorralised uudised
autio leppaharju

EUROOPA KÕIGE TAGAOTSITUIMAD ISIKUD: Listi lisandus kaks soomlast, üks neist on seotud Eestiga

Varem Europoli tagaotsituimate nimekirjas olnud Jan Salminen tabati Hispaanias eelmise kuu lõpus. Soome võimud on vahepeal nimekirja lisanud kaks uut nägu, vahendab MTV.

Euroopa õiguskaitseorganid otsivad nüüd 1976. aastal sündinud Arto Kalevi Autiot ning 1997. aastal sündinud Juuso Johannes Leppäharjut. Autio on eriti märkimisväärne kahtlusalune seoses Noortefondi kriminaaluurimisega. Ta on saanud mitmeid majanduskuritegude süüdistusi, mis hõlmavad kahtlust ülehinnatud kinnisvaratehingute korraldamises Eestis. Seni pole Autio ilmunud kohtusse, et süüdistustele vastata.

Lisaks on Autiot süüdistatud altkäemaksule kaasaaitamises ja muudes rasketes finantskuritegudes. Yle on teatanud, et Eesti kohtusüsteem on mõistnud Autio tingimisi vangi rohkem kui kaheks ja pooleks aastaks seoses maksupettuse ja ebaseadusliku relva omamisega. Väärib märkimist, et Autio osales Eesti kohtuprotsessis interneti vahendusel Valgevenest.

Europoli avaldatud tagaotsimiskuulutuses kirjeldatakse Autiot kui 47-aastane, 188 cm pikk ja siniste silmadega.

Teine uus lisandus Europoli nimekirjas on 26-aastane Juuso Leppäharju, keda süüdistatakse ulatuslikus narkokuriteos. Tema kohta antud teabes pole erilisi tundemärke, kuid tema foto on avaldatud. Leppäharju, nagu Autiogi, pole ilmunud kohtusse, et süüdistustele vastata. Süüdistuse kohaselt leidsid Leppäharju kahtlustatavad teod aset Tamperes, Hausjärvis ja Helsingis perioodil, mis ulatub 2020. aasta lõpust 2021. aasta alguseni.

Tagaotsimiskuulutused avaldati eelmisel nädalal.

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Laupäev 5 oktoober 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna võid tunda tugevat soovi oma eesmärkide poole liikuda. Energia

ingel

Ingli Sõnum: Laupäev 5 oktoober 2024

Sinu tänane ingli sõnum kannab endas armastuse ja toetuse energiat. Inglid tuletavad sulle meelde, et