Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
garden 4725522 1280

Biojäätmeid tuleb uuest aastast eraldi koguda kõigil

Volikogu kinnitas jäätmehoolduseeskirja muudatused, mis on seotud jäätmeseaduse uute nõuetega jäätmete liigiti kogumisel. Olulisemad muudatused on seotud biojäätmete kogumisega.

Alates 1. jaanuarist 2024 peab kõigil kinnistutel olema korraldatud biojäätmete kogumine, kui neid tekkekohal ei kompostita. Seni kehtis eraldi kogumismahuti nõue neile kinnistutele, kus on vähemalt viis korterit või tekib biojäätmeid vähemalt 80 liitrit nädalas.

Tekkekohalt biojäätmete äraveoga peavad liituma elanikud, ettevõtted ja asutused. Äravedu saavad asendada kompostimisega kuni kümne korteriga kinnistud, kui jäätmed kompostitakse samal kinnistul ning linnamajanduse osakonnalt on saadud selleks nõusolek. Volikogu majanduskomisjoni ettepaneku alusel viidi jäätmehoolduseeskirja ka võimalus, et kahel kõrvuti asuval kinnistul on võimalik kasutada ühist kompostimisnõud.

Alates uuest aastast on segaolmejäätmete kogumismahutitesse keelatud panna jäätmeid, mille liigiti kogumine on kohustuslik nagu näiteks toidujäätmed, paber jm. Sellega välditakse erinevate materjalide sattumist segaolmejäätmete hulka, kus nende ringlusesse võtmine on võimatu.

Majanduskomisjoni esimees Verni Loodmaa rõhutas, et jäätmete liigiti kogumisele seatavate nõudmiste lisandumisega peab kaasas käima linnapoolne tugev selgitustöö. “Panime komisjonis linnavalitsusele südamele, et muudatuste kommunikatsioon tuleb hoolega läbi mõelda. Ootame tartlastelt väga palju, seepärast peab inimestel olema lihtsasti kättesaadav selge ja üksikasjalik informatsioon, kuidas jäätmeid liigiti koguda. Komisjon ootab novembriks linnavalitsuselt ka ülevaadet, kuidas täna kinnitatud jäätmehoolduseeskirja muudatuste rakendamine on sujunud,” ütles Loodmaa.

allikas: Tartu.ee

Vaata ka:

roolijoodik

Politsei tänab inimesi, kes andsid teada, kus sõidavad roolijoodikud

Politsei- ja Piirivalveamet tänab kõiki inimesi, kes suvistel liiklustalgutel märkisid üles teid, kus sõidavad joobes

285451340 7703501596356749 5373826127852302131 n

20.09.24 Usalda oma sisetunnet ja vali üks kaart. Ava, loe mis sõnum Sulle on!

Kaartide vastused: Kui Sa valisid kaardi nr 1: Pööra tähelepanu looduse saadetud sõnumitele. Loodus räägib