Sunday , 8 September 2024
Erakorralised uudised
martin helme

Helme: läheme riigikogu juhatuse vastu kohtusse

EKRE esimees Martin Helme lubab riigikogu juhatuse poolt rahvasaadikute esitatud arupärimistele vastamise piiramise kohtus vaidlustada.

“Me ilmselt lähme kohtusse. Homme hommikul on fraktsiooni koosolek, kus me selle lõplikult fraktsiooniga kokku lepime,” ütles Helme teisipäeval ERR-ile.

Riigikogu esimees Lauri Hussar (Eesti 200) ei nõustunud panema riigikogu uue istungjärgu avaistungil päevakorda 17 tähtaja ületanud arupärimist, mille EKRE oli enne suvist pausi esitanud ning mis ootavad vastust.

Hussar selgitas EKRE saadikute küsimustele vastates, et riigikogu juhatus on päevakorra puhul lähtunud põhimõttest, et kõigepealt on sinna üle kantud kõik eelnõud kevadistungjärgust, lisaks on võetud järjekorras ette kuus arupärimist, mida riigikogu hakkab käsitlema.

“Kui Hussar ütleb, et nendele kevadine riigikohtu otsus annab selle õiguse, siis ta täielikult loeb valesti seda kevadist riigikohtu otsust.

Riigikogu esimees ei pannud päevakorda vastamist EKRE arupärimistele

allikas: err.ee

Vaata ka:

raphael renter vG6ZbRoztr8 unsplash

Kas teadsid: lapsed peaks tegema päevas 17 000 sammu

Laste liikumisvajadus on suurem kui täiskasvanutel. Nad võiksid liikuda kahe kolmandiku võrra rohkem kui täiskasvanud

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Põhja-Eesti regionaalne kriisikomisjon kogunes korralisele istungile

Eile tutvustati Harjumaa kõigi omavalitsuste ja regiooni riigiasutuste esindajatele muudatusettepanekuid hädaolukorraseaduses, arenguid Eesti Varude Keskuses,