Friday , 20 September 2024
terminaator

Taasiseseisvumispäev Nõmmel

 

  1. augustil tähistatakse kõikjal Eestis taasiseseisvumispäeva. Nõmmele on põhjust tulla ka kaugemalt, kell 12 esineb Nõmme turul armastatud laulja Nele-Liis Vaiksoo ja kell 14 astub Vabaduse pargis lavalaudadele legendaarne rokkansambel Terminaator. Kontserdid on kõigile tasuta.

Nõmmel on saanud traditsiooniks tähistada taasiseseisvumispäeva kontserdiga Vabaduse pargis. „Nõmme elanikud teavad vabaduse väärtust. Tänases geopoliitilises olukorras on meie rahvale oluliste sündmuste ja tähtpäevade pidulik tähistamine väga oluline. Ennast vabaks laulnud rahva jaoks ei ole taasiseseisvumise päeva tähistamiseks heas seltskonnas mõnusa muusika kuulamisest paremat moodust,“ ütles linnaosa vanem Karmo Kuri.

„Veelgi enam, kuna 20. august on kuu kolmas pühapäev, siis toimuvad traditsioonilised Nõmme hoovimüügipäevad, mille raames on hommikust õhtuni avatud mitmete armsate kodukohvikute uksed,“ lisas ta. Täpsema info avatud hoovimüükide ja kodukohvikute kohta leiab Nõmme Facebooki lehelt. Igal juhul tasub taasiseseisvumispäeval Nõmmele jalutama tulla. Nõmme turg, kus keskpäeval toimub Tallinna turud poolt korraldatud Nele-Liis Vaiksoo kontsert, asub parasjagu jalutuskäigu kaugusel Vabaduse pargist, kus saab kuulata Terminaatorit.

  1. aastal loodud rokkbänd Terminaator on Nõmme algupäraga, kõik selle asutajaliikmed on Nõmme Gümnaasiumi (siis Tallinna 10. keskkooli) õpilased. Bändi panid kokku toonased seitsmendikud Jaagup Kreem ja Arno Veimer, et muusikutena võita tüdrukute tähelepanu. Rohkem kui 30 tegevusaasta jooksul on ansambel välja andnud 10 stuudioalbumit, 2 kogumikku ja 2 kontsertsalvestust, kirjutanud muusika kahele muusikalile ning võitnud arvukalt tunnustust. “Termika” publikuks ei ole ammu enam tüdrukud vaid neid armastavad kõik.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja