Monday , 23 September 2024
Erakorralised uudised
euro

700 eestlast on kelmidele tänavu annetanud kõigest 4 miljonit eurot

„Kahtlane tunne tekkis siis, kui pidin juba kolmandat korda oma pangakaardi numbri sisestama,“ räägib Piret, kes Marketplace’is kelmide ohvriks langes. Ebalust tekitas ka väidetava ostja kohmakas eesti keel. Piret uskus siiski, et ehk on tegemist venelase või ukrainlasega. „Tundsin end väga rumalalt ja väga piinlik oli!“ ütleb ta nüüd.

Piret langes internetipettuse ohvriks esimest korda, ehkki oli Marketplace’is varemgi asju ostnud ja müünud. Ka tuttavatelt polnud ta kuulnud, et keegi oleks taolisse olukorda sattunud. Politsei- ja piirivalveameti (PPA) andmetel on aga ainuüksi tänavu esimese seitsme kuuga erinevate petuskeemide ohvriks langenud üle 700 eestlase, kelle rahakottidest on välja õngitsetud neli miljonit eurot.

Pettused näitavad paraku taas tõusutrendi – kui mullu ulatus kahjusumma terve aasta kohta 4,4 miljoni euroni ning petta sai 640 inimest, siis tänavune on võrreldav pandeemia-aegse 2021. aastaga, mil inimestelt peteti välja 8,2 miljonit ning ohvriks langes üle 1000 inimese.

Loe edasi SIIT

Alikas Õhtuleht.ee

Vaata ka:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pühapäev 22 september 2024

Jäär: Täna on hea päev füüsilise aktiivsuse jaoks. Kaaluge uue spordiala proovimist või lihtsalt jalutuskäiku

horoscope 2

Kellel tuleb tähemärkidest Pühapäev 22.09.2024 hea päev ja kellel halb päev? Uuri järgi! – Pühapäev 22 september 2024

Hea päev: Lõvi: Tänane päev toob sinule palju positiivset energiat. Oled inspireeritud ja valmis uusi