Erakorralised uudised
thunderstorm gc12a04e93 1280

See nädal tuleb soojem, kuid vihmahood koos äikesega on sagedased külalised

Keskkonnaagentuur  annab teada, et eesolev nädal tuleb soojem ja niiskem. Vihmahood koos äikesega on sagedased külalised. www.ilmateenistus.ee/prognoos

Täna on muutliku pilvisusega ilm. Vihmahood kanduvad üle maa edelast kirde suunas, on äikest. Kohati on sadu intensiivne ja sekka võib tulla rahet. Õhtul edela poolt alates pilvisus hõreneb ja saju võimalus väheneb. Puhub valdavalt lõunakaare tuul 3-8, Lääne-Eesti saartel ja rannikul puhanguti kuni 12 m/s, äikese ajal võimalikud tugevamad tuuleiilid. Õhutemperatuur on 18..24, sajupilvede all langeb kuni 15°C-ni.

Teisipäeval (1.08) jääb madalrõhkkond Skandinaavia lõunaosa katma ja selle idaserv ulatub üle Läänemere. Päeval jõuab Taani väinade kohale täiendusena uus osatsüklon ning selle serva mööda kanduv soojus ja niiskus annab süsteemile energiat lisaks. Lõunakaare tuul tugevneb öösel saartel puhanguti 13 m/s, päeval on saartel kagutuule puhanguid kuni 18, läänerannikul 15 ja sisemaal 11-12 m/s. Vihmahooge on öösel üksikuid, ennelõunal on laialdast sadu ja äikest Lääne-Eestis, pärastlõunal tuleb ka idapoolsetes maakondades hoovihmadega arvestada (saju tõenäosus Lääne-Eestis üle 90%, ida pool ~50% ümber). Õhutemperatuur on öösel 10..16°C, päeval 17..21, Eesti lõuna- ja idaosas kuni 24°C.

Kolmapäeval (2.08) koondub madalrõhkkond Rootsi rannikule ja selle serva mööda kandub päeval hoogsadusid üle maa ja siis on ka äikest ning intensiivseid sajuhooge. Õhutemperatuur on öösel 12..18°C, päeval 18..23, Eesti lõuna- ja idaosas tõuseb 25°C ümbrusse.

Neljapäeval (3.08) katab Skandinaaviat mitmeosaline madalrõhuala – üks keskmetest kandub põhja poole, päeval läheneb Taani väinadelt juba uus. Madalrõhuala idaserva mööda Läänemere idarannikult üks sajuala eemaldub öö hakul idapiiri ja pärastlõunal jõuab läänepoolsetesse maakondadesse juba uus, mis siis õhtul juba üle maa laieneb, taas on äikeseoht. Tuul puhub valdavalt lõunakaarest ja on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 11..17°C, päeval 20..24°C, sajuhoogude jõudmisel langeb alla 20°C.

Reedel (4.08) jääme läänepoolse madalrõhuala ja Venemaal tugevnevakõrgrõhuala piirimaile. saab üürikeseks mõjusamaks kõrgrõhuvöönd. Vihmahooge on hõredamalt ja harvem. Puhub võrdlemisi tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 10..15°C, rannikul kuni 18°C, päeval 19..24, Kagu-Eestis tõuseb 25°C ümbrusse.

Laupäeval (5.08) tugevneb üürikeseks idapoolse kõrgrõhuala mõju ja saju võimalus on üürikeseks pisut väiksem. Tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 12..17°C, päeval 20..25°C, idapoolsetes maakondades võib ka kraad-kaks kõrgemale tõusta.

Pühapäeval (6.08) läheneb lõuna poolt madalrõhkkond, mis liigub üle Läänemere idaranniku põhja poole. Selle liikumise trajektoor vajab veel järgnevatel päevadel täpsustamist, sest sellest sõltub saju ulatus ja intensiivsus ning kui võimsaks võib äike kujuneda, temperatuuri päevane tõus varieerub samuti väga suurtes piirides.

Allikas: Keskkonnaagentuur I ILM

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Laupäev 5 oktoober 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna võid tunda tugevat soovi oma eesmärkide poole liikuda. Energia

ingel

Ingli Sõnum: Laupäev 5 oktoober 2024

Sinu tänane ingli sõnum kannab endas armastuse ja toetuse energiat. Inglid tuletavad sulle meelde, et