Thursday , 19 September 2024
xavier mouton photographie MRWHSKimBJk unsplash

Poisid hakkavad tavaliselt hiljem rääkima kui tüdrukud.

Poisid hakkavad tavaliselt hiljem rääkima kui tüdrukud. Selle põhjuseks on mitmeid tegureid, sealhulgas:

  • Hormoonid: Poistel on madalam östrogeeni tase kui tüdrukutel ja see võib mõjutada nende kõne arengut.
  • Aju areng: Poistel areneb kõnekeskus ajus tüdrukutest hiljem.
  • Sotsiaalne suhtlus: Poisid suhtlevad sotsiaalselt sageli erinevalt kui tüdrukud. Nad võivad olla vähem huvitatud vestlemisest ja rohkem huvitatud mängust.

Kuigi poisid hakkavad üldiselt rääkima hiljem kui tüdrukud, ei ole see alati nii. On ka palju poisse, kes hakkavad rääkima samaaegselt või isegi enne tüdrukuid. Kui te olete mures oma poja kõne arengu pärast, on oluline rääkida oma arstiga.

Laste areng

Laste areng on pidev protsess, mis algab sünnist ja kestab kogu elu. See on keeruline protsess, mis hõlmab füüsilist, vaimset, emotsionaalset ja sotsiaalset arengut.

Füüsiline areng hõlmab lapse kasvu ja arengut. See hõlmab lapse kehakaalu, pikkuse, lihaste ja luude kasvu. Füüsiline areng sõltub mitmest tegurist, sealhulgas geneetikast, toitumisest ja liikumisest.

Vaimne areng hõlmab lapse mõtlemise, õppimise ja mälu arengut. See hõlmab lapse võimet mõista ümbritsevat maailma, õppida uusi asju ja meeles pidada seda, mida ta on õppinud. Vaimne areng sõltub mitmest tegurist, sealhulgas geneetikast, keskkonnast ja stimulatsioonist.

Emotsionaalne areng hõlmab lapse tunnete ja emotsioonide arengut. See hõlmab lapse võimet mõista oma tundeid, väljendada oma tundeid ja toime tulla oma tunnetega. Emotsionaalne areng sõltub mitmest tegurist, sealhulgas geneetikast, keskkonnast ja suhtetest vanematega.

Sotsiaalne areng hõlmab lapse suhtlemise ja suhtluse arengut. See hõlmab lapse võimet suhelda teiste inimestega, luua suhteid ja teha koostööd teistega. Sotsiaalne areng sõltub mitmest tegurist, sealhulgas geneetikast, keskkonnast ja suhtetest vanematega.

Lapse areng on unikaalne ja individuaalne. Iga laps areneb oma tempos ja viisil. Oluline on toetada lapse arengut, pakkudes talle armastust, tuge ja stimulatsiooni.

Foto: Xavier Mouton Photographie

Vaata ka:

minuaeg.com uudised

Eesti ja Läti välisministeeriumite juhtkondade strateegilisel seminari fookuses olid ühised välispoliitilised eesmärgid

17.–18. septembril osalesid välisminister Margus Tsahkna ning välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov Eesti ja Läti välisministeeriumite

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Tallinna ringtee E265 ITS projekt valmib tervikuna 2024. aasta lõpuks

Käesoleva aasta detsembris lõppeb viis aastat kestnud E265 ITS projekt, mille raames paigaldas Transpordiamet TENT-võrgus (Euroopa