Friday , 20 September 2024
pray g938781a4d 1280

8 Buddha tarkust, mis on inimesi inspireerinud aastatuhandeid

Buddha oli ajalooline isik nimega Siddhartha Gautama, kellest sai budismi rajaja. Ta sündis umbes 563. aastal eKr Lumbini linnas, mis asub tänapäeva Nepaalis. Siddhartha oli prints, kes elas kaitstud elu kuninglikus palees.

Noorena tunnetas Siddhartha tugevat soovi mõista elu tõelist olemust ja leida teed inimeste kannatustest vabanemiseks. Ta jättis seljataha oma rikkused ja luksuse, lahkudes paleest ning asudes rännakule, et leida vastused oma sügavatele küsimustele.

Pärast aastaid kestnud vaimset otsingut ja meditatsiooni jõudis Siddhartha lõpuks valgustumisele, kui istus meditatsioonis puu all, mida tuntakse Bodhi puuna. Sel hetkel sai temast Buddha, mis tähendab “ärkamist” või “valgustatut”. Buddha õpetused põhinevad tema enda kogemustel ja teadmistel, mida ta saavutas valgustumise protsessis.

Pärast valgustumist veetis Buddha üle 40 aasta õpetades ja levitades oma õpetusi Indias ja teistes lähedalasuvates piirkondades. Tema õpetused keskendusid kannatuse olemuse mõistmisele ja kannatustest vabanemisele ning pakkusid juhiseid vaimse arengu, eneseteadvuse ja kaastunde arendamiseks.

Buddha õpetused ei keskendunud jumalusele, vaid rõhutasid pigem inimeste vastutust omaenda elu ja vabanemise eest kannatustest. Budismi õpetused on inspireerinud paljusid inimesi kogu maailmas ning budism on levinud paljudesse riikidesse, kus see on tänaseni oluline religioon ja elufilosoofia.

On oluline märkida, et Buddha ei ole budismi jumal, vaid pigem õpetaja ja eeskuju, kelle õpetused on keskendunud inimese kannatustest vabanemisele ja vaimsele arengule.

 

“Ära usu midagi, lihtsalt seepärast, et see on kirjas pühakirjas või sellest räägib mõni tuntud õpetaja. Ära usu midagi, lihtsalt seepärast, et see on pikka aega levinud või põlvest põlve edasi antud traditsioon. Ära usu midagi, lihtsalt seepärast, et see on mõistuslik või tundub olevat tõesem kui teised. Ära usu midagi, lihtsalt seepärast, et see on sinu meelest õige või seepärast, et sa usud ja järgid seda. Uuri ja veelkord uuri  ning ära usu midagi, enne kui oled leidnud iseenda kogemuse põhjal, et see on tõsi.”

“Rahu pärineb seestpoolt. Ära otsi seda väljastpoolt.”

“Ära kahjusta teisi, kuid ära ka lase ennast kahjustada.”

“Mõtteviis on kõige tähtsam. Kõik, mida me oleme, tuleneb meie mõtetest; see on meie mõtete loodud.”

“Kannatus tuleneb soovidest. Kui soove pole, pole ka kannatusi.”

“Pimedus ei saa pimedust välja tõrjuda, vaid ainult valgus suudab seda teha. Viha ei saa viha välja tõrjuda, vaid ainult armastus suudab seda teha.”

“Rõõm ei tule saavutustest, vaid kohalolekust.”

“Õnn on tee, mitte sihtpunkt.”

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja