Thursday , 19 September 2024
dachshund gbcaee950f 1280

HEA TEADA! Väldi neid toite enda koera menüüs

Koerte toitumisel on oluline järgida teatud piiranguid ja vältida teatud toite, mis võivad olla kahjulikud nende tervisele. Siin on mõned toiduained, mida koerad ei tohiks süüa:

Šokolaad: Šokolaad sisaldab ainet nimega teobromiin, mis on koertele mürgine. See võib põhjustada seedetrakti probleeme, südameprobleeme, värinaid, krampe ja isegi surma.

Sibulad ja küüslauk: Sibulad ja küüslauk sisaldavad ühendeid, mis võivad kahjustada koerte punaseid vereliblesid ja põhjustada aneemiat. Sibulate ja küüslaugu tarbimine võib olla mürgine ja põhjustada seedetrakti häireid.

Rosinad ja viinamarjad: Rosinad ja viinamarjad võivad põhjustada tõsiseid neeruprobleeme koertel, sealhulgas ägedat neerupuudulikkust. Isegi väike kogus võib olla mürgine.

Avokaado: Avokaadodes sisalduv persin võib olla koertele mürgine suurtes kogustes. See võib põhjustada seedetrakti häireid, hingamisraskusi ja südameprobleeme.

Kofeiin: Kofeiini sisaldavad tooted nagu kohv, tee, energiajoogid ja šokolaad võivad põhjustada südameprobleeme, seedehäireid, värinaid ja isegi surma koertel.

Alkohol: Alkohol on koertele väga mürgine. Isegi väike kogus alkoholi võib põhjustada tõsiseid terviseprobleeme, sealhulgas hingamisraskusi, koordinatsiooniprobleeme ja koomat.

Pärm ja tainas: Pärm ja tainas võivad põhjustada seedetrakti probleeme koertel, kuna need võivad käärida ja põhjustada gaasi moodustumist ning kõhuvalu.

LOE LISAKS:Kas kassidel on kättemaksuplaane?

Ksülitool : Ksülitool on magusaine, mis leidub närimiskummis, maiustustes, hambapastades ja mõnedes toitudes. See võib põhjustada koertel veresuhkru taseme langust, maksakahjustusi ja isegi surma.

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill): Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm,

politsei

Politsei juhatas patrullsõiduki sireenide ja telefoni abil metsast välja kaks eksinud marjulist

Eile, 18. septembri pealelõunal käivitas politsei Põlvamaal otsingu leidmaks kaht eakat naist, kes olid soos