Friday , 20 September 2024
save up g553ef1d76 1280

Säästmisel pea meeles neid õpetusi!

Säästmine raha võib olla väljakutse, kuid siin on mõned praktilised viisid, kuidas seda saavutada:

  1. Tee eelarve: Koosta eelarve, kus kajastuvad kõik sinu sissetulekud ja väljaminekud. See aitab sul jälgida oma kulutusi ning leida võimalusi, kust saad kokku hoida.
  2. Sea finants eesmärgid: Määratle selged eesmärgid, mille poole säästad. Olgu selleks reis, suurem ost või hädaolukorra fond. Eesmärgi silme ees hoidmine aitab sul motiveerituna püsida ja oma kulutusi kontrollida.
  3. Planeeri ostud ette: Enne suuremate ostude tegemist tee põhjalik eeltöö. Võrdle hindu erinevates kauplustes või veebipoodides ning otsi allahindlusi või sooduspakkumisi. Planeeri ka toiduostud ette, koosta nädalamenüü ja koosta ostunimekiri, et vältida impulsiivseid oste.
  4. Säästa energia ja vee tarbimisel: Vähenda elektri- ja veetarbimist, kasutades energiasäästlikke lambipirne, lülita tuled ja seadmed välja, kui neid ei kasuta, ning paranda lekkivad kraanid ja tualetid. Sellel on pikaajaline mõju sinu kommunaalarvetele.
  5. Vähenda väljas söömist: Restoranides ja kiirtoidukohtades süües kulutad sageli rohkem raha kui kodus toitu valmistades. Proovi rohkem ise süüa teha ja võta endaga tööle või kooli kaasa lõunat.
  6. Otsi võimalusi kokkuhoiuks: Kasuta kuponge, allahindlusi või sooduspakkumisi oma igapäevaste ostude ja teenuste jaoks. Samuti võid kaaluda liitumist lojaalsusprogrammidega, kus saad preemiaid või soodustusi oma ostude eest.
  7. Säästa väikeste sammudega: Iga sent loeb, seega püüa säästa igapäevaselt ka väikeste kulude pealt. Näiteks võid vähendada kohvi ostmist väljas, kasutada ühistransporti autoga sõidu asemel või teha ise koduseid suupisteid.
  8. Hoidu tarbetutest kulutustest: Enne ostu tegemist küsi endalt, kas sa tõesti vajad seda eset või teenust. Välti impulsiivseid oste ja võta aega, et kaaluda oma ostu vajalikkust.
  9. Säästa pangakontole automaatselt: Seadista automaatne ülekandeprotseduur, mis viib osa sinu sissetulekust automaatselt säästukontole. See aitab sul raha kõrvale panna ilma, et peaksid seda aktiivselt tegema.
  10. Püsi motiveerituna: Meenuta endale pidevalt oma finants eesmärke ja edusamme. Leia võimalusi, kuidas säästmine saab olla nauditav ja motiveeriv, näiteks pannes endale väljakutseid või premeerides end saavutuste eest.

 

LOE HUVITAVAID ARTIKELID SIIT:

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Sarajevos avati esimene Eesti aukonsulaat

Sel nädalal avati Bosnia ja Hertsegovina pealinnas Sarajevos Eesti aukonsulaat. Eesti aukonsuliks Sarajevos nimetati Bosnia

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused kahe erikomisjoni koosseisus

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni koosseisus. Korruptsioonivastase erikomisjoni liikme kohalt