Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
korea g3cc04cfee 1280

7 fakti juulikuu kohta

Siin on mõned põnevad faktid juulikuu kohta:

  1. Nime päritolu: Juulikuu sai oma nime Rooma keisri Julius Caesar’i auks. Ta sündis 12. juulil ja otsustas nimetada selle kuu enda järgi.
  2. Suvepuhkus: Juulikuu on populaarne suvepuhkuste kuu paljudes riikides, eriti põhjapoolkeral. See on aeg, mil paljud inimesed kasutavad ära soojemat ilma ja pikemaid päevi, et reisida ja lõõgastuda.
  3. USA iseseisvuspäev: 4. juulil tähistab Ameerika Ühendriigid oma iseseisvuspäeva. See on oluline riiklik püha, kus tähistatakse USA iseseisvusdeklaratsiooni vastuvõtmist 1776. aastal.
  4. Perseiidide meteoorivool: Juulikuu keskel kuni augusti alguses saab näha Perseiidide meteoorivoolu. See on üks aastasest meteoorivoolust, mida iseloomustavad heledad ja sagedased meteoorid.
  5. Päikeselisim kuu: Põhjapoolkera suveajal on juulikuu tavaliselt päikeselisim kuu aastas. Päevad on pikemad ja ööd on lühemad, pakkudes rohkem päikesevalgust ja soojust.
  6. Rikkalik saak: Paljudes piirkondades on juulikuu oluline põllupidamise ja saagi koristamise aeg. Paljud puuviljad, köögiviljad ja teraviljad jõuavad küpsuseni ning talumajapidamised ning turgudel on rikkalik valik värsket toidukraami.
  7. Rahvusvaheline õhupallifestival: Juulikuu on sageli valitud aastaks rahvusvaheliste õhupallifestivalide ja võistluste jaoks. Neid üritusi korraldatakse mitmel pool maailmas, kus tuhanded värvilised õhupallid tõusevad taevasse.

 

loe lisaks: https://minuaeg.com/huvitavat/

Need on vaid mõned põnevad faktid juulikuu kohta. Juul on aeg tähistamiseks, suve nautimiseks ja looduse imetlemiseks erinevatel viisidel üle kogu maailma.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused kahe erikomisjoni koosseisus

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni koosseisus. Korruptsioonivastase erikomisjoni liikme kohalt

MG 5770 850x560 1

Riik kaotab töötutoetuse: Uus töötushüvitiste süsteem toob muutused

Valitsus kiitis neljapäeval heaks majandus- ja tööstusministri ettepaneku töötushüvitiste süsteemi muutmiseks, mille eesmärk on lihtsustada