Thursday , 19 September 2024
Finantsinspektsiooni scaled

Finantsinspektsioon tegi Funderbeam Markets AS-ile ettekirjutuse

Finantsinspektsioon tegi 12. juunil Funderbeam Markets AS-ile ettekirjutuse, kuna ettevõte ei  avalikustanud seaduses ette nähtud ajaks oma 2022. aasta majandusaasta aruannet, kasumi jaotamise või kahjumi katmise ettepanekut ja otsust ning vandeaudiitori aruannet.

Funderbeam Markets AS-i majandusaasta algab 1. jaanuaril ja lõpeb 31. detsembril ning 2022. aasta majandusaasta aruande koos juurde kuuluvate dokumentidega oleks investeerimisühing pidanud avalikustama väärtpaberituru seadusest tulenevalt hiljemalt käesoleva aasta 2. maiks.  Ettekirjutuse tegemise hetkeks nad seda veel teinud polnud.

Väärtpaberituru seaduse  kohaselt peab investeerimisühing avalikustama majandusaasta aruande, kasumi jaotamise või kahjumi katmise ettepaneku ja otsuse ning vandeaudiitori aruande kahe nädala jooksul pärast aktsionäride üldkoosoleku toimumist, kuid hiljemalt neli kuud pärast majandusaasta lõppu.

Finantsinspektsioonil on õigus täielikult või osaliselt avalikustada ettekirjutuse sisu, kui see on vajalik investorite kaitsmiseks ja finantsturu korrapärase toimimise tagamiseks. Otsuse peale võib esitada Tallinna Halduskohtule kaebuse 30 päeva jooksul pärast haldusakti teatavaks tegemist.

Allikas: https://www.fi.ee

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm, mis

politsei

Politsei juhatas patrullsõiduki sireenide ja telefoni abil metsast välja kaks eksinud marjulist

Eile, 18. septembri pealelõunal käivitas politsei Põlvamaal otsingu leidmaks kaht eakat naist, kes olid soos