Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
IMG 0040

Lennart Meri konverentsil: Vilniuses tuleb anda Ukrainale selge kava NATOga liitumiseks

Välisminister Margus Tsahkna osales täna, 13. mail Lennart Meri konverentsi arutelul „Nad tõusevad või vajuvad koos: NATO teel Vilniusesse“, kus ta rõhutas, et Vilniuse tippkohtumisel tuleb Ukrainale anda selge kava NATOga liitumiseks.

Välisministri sõnul on oluline, et Rootsist saaks juba enne suvist tippkohtumist NATO liige, kuid ka Ukraina vajab alliansi liikmesuse saavutamiseks selget kava. „Ukraina liitumisküsimus ei tohi olla teema, mille arutamist peab iga hinna eest vältima,“ ütles Tsahkna. „Juba 15 aastat tagasi Bukarestis otsustatud Ukraina NATO kandidatuuriga tuleb kiirelt edasi liikuda ning sellega Ukrainale lootust süstida.“

Tsahkna toonitas, et Venemaa täiemahuline sõda Ukrainas näitab selgelt, kuidas agressor käitub olukorras, kus riik on üksi ning tal puudub liitlaste kaitsetagatis. „Hallid alad Venemaa naabruses ei tööta ning seetõttu vajab Ukraina tulevikus kindlat tagalat NATOs,“ ütles Tsahkna.

Lisaks on Tsahkna sõnul Vilniuses oluline näidata, et NATO tõepoolest kaitseb ühiselt iga sentimeetrit oma territooriumist ning tähtis on liitlastega kokku leppida ka kaitsekulude tõstmises.

Arutelu on hiljem järelkuulatav: https://lmc.icds.ee/agenda/nato-the-road-to-vilnius/

Pildid manuses, fotode autor: RKK/Arno Mikkor.

Vaata ka:

roolijoodik

Politsei tänab inimesi, kes andsid teada, kus sõidavad roolijoodikud

Politsei- ja Piirivalveamet tänab kõiki inimesi, kes suvistel liiklustalgutel märkisid üles teid, kus sõidavad joobes

285451340 7703501596356749 5373826127852302131 n

20.09.24 Usalda oma sisetunnet ja vali üks kaart. Ava, loe mis sõnum Sulle on!

Kaartide vastused: Kui Sa valisid kaardi nr 1: Pööra tähelepanu looduse saadetud sõnumitele. Loodus räägib