Saturday , 21 September 2024
Erakorralised uudised
B10A2590c scaled 1

1. jalaväebrigaad tähistab oma aastapäeva avatud uste päevaga

1. jalaväebrigaad tähistab oma 106. aastapäeva avatud uste päeva ja piduliku rivistusega, kus tunnustatakse tublimaid tegevväelasi, teenistujaid ja töötajaid.

„Nendel päevadel, millal me tähistame oma aastapäeva, on hea mõelda tagasi nendele aegadele, millal meie esivanemad võitlesid Vabadussõjas ja suutsid ka väikese toetusega võidelda kätte meie riigi püsimise. Selle võitluse vilju saame meie tänagi nautida, elades vabal maal ja omades oma keelt,“ ütles aastapäeval rivistusel 1. jalaväebrigaadi staabiülem kolonelleitnant Mart Sirel.

„Ajalugu kipub aga annast kordama. Seetõttu peame uskuma, et suudame tänapäevalgi seda, mida suutsid meie esivanemad oma vabaduse eest võideldes. Sarnaselt Vabadussõjale, ei ole me ka tänapäeval üksi, kuid tänu liitlaste toetusele oleme selgelt paremas olukorras võrreldes üle 100. aasta taguse ajaga. Mõeldes sellele, mis toimub täna Ukrainas võime tõdeda, et peamise õppetunni andsid ukrainlased meile juba sõja esimestel päevadel – oluline pole mitte vastase suurus, vaid võitlustahe ja soov oma riiki kaitsta. Kes on valmis enda eest seisma, seda toetavad ka liitlased ja ta ei ole kunagi üksi,“ lisas kolonelleitnant Sirel.

Aastapäev jätkub lahtiste uste päevaga, kus ligi 2000 külalist saavad tutvuda kaitseväes kasutatava tehnika ja relvastusega ning osaleda erinevates töötubades.

Diviisi 1. jalaväebrigaad on kaitseväe peamine manööverüksus, kuhu kuulub enamik ajateenistuse jooksul väljaõpetatavatest üksustest. Brigaadi allüksused õpetatakse välja Tapa ja Jõhvi linnakutes paiknevates väeosades ja arvatakse pärast väljaõppe läbimist brigaadi reservkoosseisu.

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud