Friday , 20 September 2024
F Politsei 2

21.04 Politsei- ja piirivalveameti ööpäeva sündmused

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 86 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 46 varavastast kuritegu, sealhulgas 38 vargust.

Registreeriti üks inimkannatanuga liiklusõnnetus, milles sai viga üks inimene. Juhtimiselt kõrvaldati kaks narkootikumide või alkoholi tarvitamistunnustega sõiduki juhti.

Üle piiri Eestisse tuli 63 Ukraina kodanikku, kellest 28 teatas, et plaanib Eestisse jääda. 

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

20. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas lõi naine endale tuttavat 28-aastast alkoholi tarvitanud meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

20. aprillil teatati, et Lasnamäel lõi 37-aastane mees enda endist elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni.

20. aprillil teatati, et Kesklinnas lõi 19-aastane alkoholi tarvitanud mees 31-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

20. aprillil teatati, et Haabersti linnaosas kortermajas tekkis ühise alkoholitarvitamise käigus konflikt 39-aastase mehe ja tema elukaaslase, 47-aastase naise vahel. Konflikti käigus lõi mees naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Harjumaa

20. aprillil teatati, et Paldiski linnas korteris lõi mees enda 51-aastast abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

20. aprillil teatati, et Rummu alevikus läks alkoholijoobes 57-aastane mees kallale enda elukaaslasele. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

Politseile laekus teade, et Jõgeva vallas on sisse murtud ettevõtte ruumidesse, kust varastati kassas olnud sularaha. Vargusega tekitatud kahju on 335 eurot. 

Tartumaa

Vargused

Politseile laekus teade, et Tartus Raekoja platsi avalikust rattaparklast varastati kaks jalgratast. Vargusega tekitatud kahju on 450 eurot. 

Politseile teatati, et Tartus Vanemuise tänava garderoobist varastati kaks mantlit koos võtmete, rahakoti ja teiste isiklike asjadega. Kahju on umbes 2000 eurot. 

Piiriturvalisus

20. aprillil tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Ukraina kodanikul. Piirivalve tuvastas, et tegu ei ole sõjapõgenikuga ning tal puudus ka muu seaduslik alus riiki sisenemiseks. Ukrainlasele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Vargus

Eile laekus politseile teade, et aprillikuu algul varastati Kohtla-Järvelt Kase tänavalt järelevalveta jäetud ratastool. Kahju on umbes 500 eurot. 

Kehaline väärkohtlemine

20. aprillil puhkes Narvas Joala tänava korteris elukaaslaste vahel tüli, mille käigus lõi 44-aastane mees oma naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning perevägivallajuhtumi üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses. 

Piiriturvalisus

20. aprillil tõkestati Narva-1 piirpunktis riiki sisenemine kahel Moldova ja kahel Serbia kodanikul, kelle ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged. Lisaks puudusid neil asjakohased dokumendid. Neile väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaale.

20. aprillilkontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist lahkumisel Usbekistani kodanikku, kes oli viibinud Schengeni territooriumil kolm päeva seadusliku aluseta ning veetnud neist kaks Eestis. Naisele koostati lahkumisettekirjutus, määrati rikkumise eest 120-eurone rahatrahv ning kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld. Peale menetlustoiminguid lahkus naine Venemaale.

20. aprillil kontrollisid Ida prefektuuri migratsiooniametnikud Ida-Virumaa ettevõtet selgitamaks, kas nende töötajad viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Kontrollkäigul avastati Valgevene kodanik, kelle lühiajaline töötamine oli PPAs registreerimata. Mehele määrati välismaalase seaduse rikkumise eest 800-eurone rahatrahv. Välismaalasele koostati lahkumisettekirjutus ning määrati Schengeni alale kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

20. aprilli õhtul avastasid piirivalvurid, et Narva jõelt ei ole end maha registreerinud väikelaev, mis pidanuks seda enne päikeseloojangut tegema. Piirivalvurid võtsid ühendust aluse kapteniga, talle selgitati piiriveekogul kehtivaid nõudeid ja liiklumisele seatud reegleid. Rikkumise eest määrati mehele 100-eurone rahatrahv.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Asja omavoliline kasutamine

20. aprillil sai politsei teate, et Paides Parkali tänaval võtsid kaks seni tuvastamata isikut kinnisel territooriumil seisnud sõiduauto Volkswagen. Kuna ala värav oli lukustatud, jäeti sõiduk värava ette seisma, võeti süütevõti, lukustati uksed ja lahkuti. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

20. aprillil sai politsei teate, et Pärnus korterelamus lõi 43-aastane mees 36-aastast naist, kes sai viga.

Vargused

20. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Pärnumaal Liu külas on talu hoovilt ära viidud järelhaagis koos paadikandja, paadi ja aerudega. Tekitatud varaline kahju on ligi 2535 eurot.

20. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 8. aprillil võttis 34-aastane mees Papiniidu tänaval poest impulssnaeluti kohvri ja lahkus selle eest tasumata. Vargusega tekitatud kahju on ligi 950 eurot.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja