Thursday , 19 September 2024
id kaart

Vahel eksib ka politsei: miks hakati Selverites väljastama ID-kaarte kui selleks polnud luba?

Eile varahommikul teatas politsei- ja piirivalveamet (PPA), et tunnistab kehtetuks 1748 ID-kaarti. Kõigi nende ID-kaartide puhul on ühiseks nimetajaks see, et need saadi kätte Selveri kaupluste infolettidest.

PPA ei olnud avastanud kaartidel turvanõrkust või muud tehnilist viperust. Lihtsalt öeldes ruttas PPA sündmustest ette ja ilma riigi infosüsteemi ametilt (RIA) luba saamata võeti iseseisvalt vastu otsus hakata ID-kaarte poodides väljastama. Tehnilisi nüansse lahti seletades ütles Eesti e-riigi endine peaaarhitekt Andres Kütt, et PPA ei saa ise muuta viisi, kuidas dokumente väljastatakse.

Hoolimata sellest, et ID-kaartide Selverites väljastamisest olid huvitatud kõik kolm osapoolt ehk PPA, RIA ja kaartidele sertifikaate väljastav SK ID Solutions (SK), väitsid kaks viimast Digigeeniusele, et politsei ei mänginud kehtestatud mängureeglite järgi. Huvitaval kombel oli just SK see, kes andis ametile teada, et politsei ei järgi korrektset protseduuri.

Loe ka:  OLULISELT TÄIENDATUD: PPA vahetab välja Selverites väljastatud ID-kaardid

Audiitor ei olnud rahul, kuidas Selverites hoiustati ID-kaartide PIN ümbrikke

RIA järelevalveosakonna juhataja Ilmar Toom märkis, et usaldusteenuse osutamise valdkond on terves Euroopa Liidus väga detailselt ja rangelt reguleeritud. Isegi meie enda seadused näevad seal ette tingimuse, millest PPA läks sel korral mööda.

Loe edasi SIIT

Alliaks:  digi.geenius.ee

Vaata ka:

taroskoop minuaeg.com

Taroskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Kaart: RikkausTõlgendus: Täna võib sul tekkida tunne, et oled

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm, mis