Friday , 20 September 2024
52693992481 cfa089afc2 c

Eesti saadetud energiavarustus jõudis Ukrainasse 

 

 

Sellel nädalal jõudis Ukrainasse teine energiavarustuse saadetis purustatud elektrisüsteemide parandamiseks. Abisaadetises on Elektrilevi annetatud transformaatorid ja AS Onnineni elektrivõrgu tarvikud.

 

Jaanuari alguses jõudis Ukrainasse esimene saadetis Elektrilevi annetatud seadmetega, mis sisaldas nii transformaatoreid kui ka muud hädavajalikku kahjustatud energiataristu taastamiseks. Mõlema abisaadetise transporti korraldas ja rahastas välisministeerium.

 

„Venemaa rünnakute tõttu on kahjustada saanud vähemalt pool Ukraina energiasüsteemidest. Sihilikud rünnakud tsiviiltaristu vastu on tõsine rahvusvahelise humanitaarõiguse rikkumine, mis mõjutab elukorraldust ja on pannud elanikud väga haavatavasse olukorda. Välisministeerium töötab koos Eesti energiaettevõtetega selle nimel, et tagada Ukrainale vajalik abi ja praegused abisaadetised ei jää kindlasti viimaseks. Praegu, kui Venemaa laiaulatusliku sõja algusest saab peagi aasta, on oluline teha kõik, mis võimalik, et aidata Ukraina rahval Venemaa agressioonile vastu seista, kuni sõda on võidetud,“ ütles välisminister Urmas Reinsalu.

 

„Tänan väga kõiki energiaettevõtteid, kes on olnud valmis Ukraina heaks energiavarustust annetama,“ lisas ta.

 

„Elektrilevi on igati valmis abistama Ukrainat, andes erinevaid seadmeid, mis meil on võrkude uuendamise käigus jäänud tagavarasse. Ukraina energiataristu on Eesti omast palju suurem ja seda olulisem on igasugune abi, mida meie ja kõik teised saavad vähegi anda. Me kõik teame, kui oluline on elektriühendus. Kiidame välisministeeriumi abi saatmise algatust ning kindlasti ei jää need meie poolt viimasteks,“ lausus Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

 

Eelmise aasta viimastel kuudel keskendus Eesti Ukrainat toetades sõjalise ja poliitilise abi kõrval humanitaarabile, et aidata Ukrainal toime tulla rünnakutega energiataristu pihta. Koostöös ettevõtete ja teiste ministeeriumidega jõudsid Ukrainasse muu hulgas generaatorid avalikes kohtades kasutamiseks, elektrikomponendid, akupangad ja pingestabilisaatorid.

 

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja