Saturday , 21 September 2024
Erakorralised uudised
kids g086dca521 640

USU VÕI ÄRA USU: Eesti on terves maailmas üks paremaid kohti, kus lapsi kasvatada

Unicef vastas oma värskes raportis väljarändava pere peamisele küsimusele: millistes riikides on kõige parem last kasvatada ja laps olla? BBC Travel tegi raportist kokkuvõtte ja selgus, et üks paremaid kohti selleks on meie Eesti.

Inimestele, kes soovivad ümber asuda, võiks abiks olla maailma elamisväärsemate riikide edetabel, kuid lastega peredel tuleb arvesse võtta rohkem tegureid kui keskmine sissetulek või majanduslik stabiilsus, kirjutab BBC Travel. Tähtsad on hoopis kohalike laste tervis ja õnnelikkus, hariduse kvaliteet ja perepuhkuste poliitika ning isegi see, millistes riikides on kõige rohelisem linnaruum või toredamad mänguväljakud.

Kuigi Eesti ei ole Unicefi edetabeli üldarvestuses esikohal, on see paik mitmes olulises aspektis väga kõrgelt hinnatud. Lapsed puutuvad siin kokku vähema õhusaaste, mürasaaste ja pestitsiididega kui peaaegu üheski teises jõukas riigis. Siin on rohkem linna roheala kui paljudes teistes riikides, sealhulgas USAs, Kanadas, Austraalias ja Ühendkuningriigis, ning lapsed ütlevad eriti tõenäoliselt, et nad naudivad oma naabruses asuvaid ajaveetmisvõimalusi, näiteks mänguväljakuid. Eestis on alakaalulisena sündinud beebide osakaal rikaste riikide seas madalaim, mida peetakse üldiselt heaks sünnieelse hoolduse kvaliteedi näitajaks.

loe edasi siit

allikas: ohtuleht.ee

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud