Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
saared

Saarte kriisvalmiduse toetusvoor avaneb 13. veebruaril

Esmaspäeval, 13. veebruaril avab Päästeamet taotlusvooru, millest saavad kriisivalmiduse suurendamiseks toetust taotleda saared. Raha saab taotleda generaatorite ja alternatiivside ostuks.

„Eelmise aasta lõpus jättis lumetorm Birgit tuhanded inimesed elektrita ning häiritud oli ka mobiilside ning muud esmatähtsad teenused. Generaatoritest oli puudus ja olukorra leevendamiseks toodi neid mandrilt juurde. Pikas plaanis peaks vajalikud seadmed ikkagi saare peal olemas olema, sest tormi tõttu ei pruugi ka praami- või lennuühendus toimida ning abisaamine võib viibida,“ selgitas Päästeameti kohalike omavalitsuste kriisivalmiduse nõunik Terje Lillo.

Toetust saab küsida Saaremaa, Hiiumaa, Muhu, Kihnu, Vormsi, Ruhnu ning saarelise osaga kohaliku omavalitsuse üksused oma väikesaartele: Saaremaa vald Abrukale, Kõinastule, Vilsandile; Hiiumaa vald Heinlaiule; Muhu vald Kesselaiule, Viirelaiule; Viimsi vald Naissaarele, Pranglile, Kräsulile; Pärnu linn Manijale, Kuusalu vald Mohnile; Tartu vald Piirissaarele, Lääne-Harju vald Väike-Pakrile ja Tallinna linn Aegnale.

Toetust saab küsida generaatorite ostuks ja nende ühendamise valmiduse loomiseks hoonetele ning alternatiivsidevahendite ostuks ning paigaldamiseks.

Toetusvooru eelarve on 500 000 eurot ning toetuse eraldamise piirmäärad sõltuvad elanike arvust saarel.

Taotlusi saab esitada 13. veebruarist kuni 23. märtsini. Toetuse saamiseks tuleb esitada taotlus, mis kirjeldab projekti eesmärki, seal hulgas tegevusi eesmärgi saavutamiseks ning projekti eelarve.

2022. aastal said kõik kohalikud omavalitsused taotleda raha kriisivalmiduse parandamiseks. 2,28 miljoni euro eest hangitakse alternatiivseid sidepidamisvahendeid ning generaatoreid.

rescue.ee

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud