Teisipäev , 30 aprill 2024
Erakorralised uudised
popcorn 1433327 1920

Viis nippi, kuidas hoida eemale ebatervislikust näksimisest

Igal aastal tuleb müügile palju uusi tooteid, kuid tervislikke tooteid on nende hulgas väheseid. Mõni ime siis, et elanike ülekaal kogu aeg suureneb, sest uusi toite proovides suureneb ka ülekaal. Seepärast on suureks väljakutseks kaalulangetamise puhul loobuda neist ebatervislikest snäkkidest, mis paljud sisaldavad aineid, mis panevad keha soovima neid veelgi rohkem tarbida.

Igal aastal tuleb müügile palju uusi tooteid, kuid tervislikke tooteid on nende hulgas väheseid. Mõni ime siis, et elanike ülekaal kogu aeg suureneb, sest uusi toite proovides suureneb ka ülekaal.

Seepärast on suureks väljakutseks kaalulangetamise puhul loobuda neist ebatervislikest snäkkidest, mis paljud sisaldavad aineid, mis panevad keha soovima neid veelgi rohkem tarbida. Tavalised sellised snäkkid on soolaküpsised, koogid, küpsised ning kartulikrõpsud.

Seepärast siit sulle 5 nõuannet, mis aitavad ebatervislike toodete näksimisest loobuda ning alustada uut, kergemat elu.

1. TEE ENDALE SELGEKS, MIKS SA NÄKSID

kui oled endale selgeks teinud, miks neid tooteid tarbid, on kergem neid vältida. Sageli tarbime me neid õhtul hilja televiisorit vaadates. Ehk on see viis end ärkvel hoida, et mitte televiisorit vaadates magama jääda? Võib-olla peaksidki hoopis magama minema, või salvestama selle soovitud programmi või eelistama ebatervislikele snäkkidele kurke-porgandeid ja dipikastet.

2. LEIA ALTERNATIIV

Kui oled selgeks teinud põhjuse, miks neid tooteid tarbid ja millal, otsi variant, millega võiksid seda asendada. Ehk on abi hoopis stressipallist, mille vajutamine ei lase ka televiisori taga magama jääda. Või juua hoopis pudel vett, siis ei tunne end ka näljasena. Või kui tunned, et pead ikka midagi näksima, võta pigem pähkleid ja mandleid.

3. ÄRA MINE POODI NÄLJASENA

Oled arvatavasti kuulnud, et enne poodi minekut on soovitav süüa. Lihtne, kuid see mõjub. Siis ei teki poes nii suurt kiusatust haarata ebatervislikke toodete järgi. Lisaks ära võta rasvavabasid asju, sest sinna on tavaliselt rasvakoguse vältimiseks lisatud teisi aineid. Lisaks maitsevad need ka ebameeldivalt, seepärast eelista pigem tavalise rasvasisaldusega tooteid, sest rasv aitab kehal vajalikke aineid omastada ning rasv aitab ka kaalust alla võtta. Seepärast võta pigem rasvane toiduaine, kuid väiksemas koguses.

4. SÖÖ VÄIKSEMAID PORTSJONEID SAGEDAMINI

Kui oled inimene, kes sööb kolm suurt söögikorda päevas, on sul raskem kaalu langetada kui inimesel, kes sööb kuus korda, kuid väiksemaid portsjoneid. See aitab tunda kõhtu täis ning veresuhkru taseme ühtlasena. Lisaks on siis lihtsam süüa kogu aeg ka tervislikult, sest ühtlane veresuhkru tase ei pane keha tekitama vajadust ebatervisliku toidu järele.

5. JOO ROHELIST TEED

Roheline tee on väga tervislik jook. See mitte ainult ei vähenda sinu isu ebatervislike näksimiste järele, vaid sisaldab ka vitamiine ja antioksüdante, mis kiirendab ka sinu ainevahetust. Ehk mida rohkem sa seda jood, seda saledamaks muutud. Lisaks annab tee ka külluslikult energiat. Maitsvatest söökidest, mis on ebatervislikud, loobumine ei ole kerge, kuid kui sa mõtled, et need põhjustavad sinu ülekaalu ning muudavad olemise ebamugavaks, siis on parem neist loobuda. See ei tähenda, et sa neid kunagi tarbida ei või, kuid seda harva ning väikestes kogustes.

Vaata ka:

dutch shepherd 5140887 1280

Tollikoer aitas Soomes avastada 12 kilo kanepit

Toll on uurinud suure kanepipartii importi, mis selgus 2023. aasta juulis seoses tollikontrolliga Vantaal. Tollikoer