Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
lego 708089 1920

LEGO komplektid lastele – mida need täpsemalt pakuvad?

Üks kõige harivam mänguasi võib olla ühtlasi kõige populaarsem. Selleks on loomulikult LEGO! Esmapilgul võivad need klotsid näida üsna suvalised, kuid tegelikult mõjuvad need lapse arengule imeliselt. Ja lapsed armastavad neid! Vaatame lähemalt, mida üks vahva LEGO komplekt lapsele pakub.

 

LEGO arendab ja pakub mängulusti – need on tänapäevase mänguasja kõige olulisemad märksõnad.

Peenmotoorika areng

LEGO klotsidega mängimine on suurepärane viis peenmotoorika arendamiseks! LEGO klotside ladumine arendab pisikeste sõrmede tööd. Lastele meeldib põnev ehitamise protsess ja nad võivad teha seda tundide kaupa. Ehitades treenivad nad oma käte väikeseid lihaseid, mis on tulevikku silmas pidades väga oluline – hiljem kirjutama õppides hoiab käsi pliiatsit palju tugevamas haardes.

Koostöö ja sotsialiseerumine

Foto: Shutterstock.com

LEGO minifiguuride ja klotside ladumine koos teiste eakaaslastega annab lastele samad oskused, mida pakuvad näiteks lauamängud või nukumajas rollimängude mängimine. LEGO mängud arenevad tihti sujuvalt jutuvestmise vormiks. Lapsed ei lao klotse kunagi niisama, sest alati käib asja juurde mõni põnev lugu – olgu selleks kodu mängimine või päti ja pahalase rollid. Omavaheline suhtlemine mistahes vormis annab tulevikuks väärt kogemuse.

Püsivus ja sihikindlus

LEGO klotsidega ehitamine põhjustab mõnikord ka südamevalu, kui ilus torn variseb kokku vaid ühe vale liigutusega. Esialgu valmistab see lapses pettumust, kuid lapsed, kes mängivad regulaarselt LEGO klotsidega, ei löö reeglina käega. Selle asemel alustavad nad otsast peale. Selline korduv katsetamine arendab lapse püsivust, tegevusele kontsentreerumise võimet ja sihikindlust alustatud projekt lõpule viia.

Inseneeria oskused ja loovus

Eesmärgiks on silla ehitamine? Siis tuleb välja mõelda, kuidas klotsid asetada, et konstruktsioon püsiks. Lapsed õpivad kiiresti – kui alguses pannakse sild püsti juhendi abil, siis hiljem võimaldab kogemus ka täiesti iseseisvalt keerulisemaid figuure ehitada. Iga LEGO komplekt annab loovusele vabad käed. Lapse kujutlusvõime on ainus piir!

Kokkuvõttes ei ole LEGO mängud kaugeltki lihtsalt mänguasjad, vaid pakuvad palju rohkem. Ja õnneks lapsed armastavad nende pisikeste klotsidega mängimist!

allikas: saladused.ee

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud