Thursday , 19 September 2024
kaerauad

Itaalia politsei tabas ühe maailma tagaotsituima kurjategija – maffia “bosside bossi”, kes oli peaaegu 30 aastat põgenenud

Itaalia politsei vahistas maffiajuhi Matteo Messina Denaro , teatab Itaalia uudisteagentuur Ansa. Politsei teatel peeti kinni Sitsiilias Palermos, kus Messina Denaro oli teraapiat otsinud.

60-aastane Messina Denaro on pikka aega olnud Itaalia tagaotsituim kurjategija. Rahvusvaheliselt on ta liigitatud ka maailma tagaotsituimate põgenike hulka.

Messina Denaro on tuntud kui Sitsiilia Cosa Nostra maffia kõrgeim juht, Capo di tutti capi ehk “kõigi ülemuste boss”. Ta on tagaotsitav alates 1993. aasta juunist. Toona mõisteti Messina Denaro tagaselja kaheks eluks ajaks vangi kahe maffiat uuriva prokuröri mõrva ning Firenzes, Roomas ja Milanos kümme inimelu nõudnud pommiplahvatuste eest.

Maffiaperre sündinud Messina Denaro on aastate jooksul hinnanguliselt tapnud vähemalt 50 inimest. Väidetavalt on mafiooso ise uhkeldanud, et “suudab kalmistu täita” oma ohvritega. Väidetavalt pani ta oma esimese mõrva toime 18-aastaselt.

Möödunud aasta septembris hindas Itaalia politsei Messina Denarol endiselt olulist kontrolli Sitsiilia maffia üle.

Uudise maffiabossi vahistamise kohta on tervitanud ka Itaalia valitsus. Peaminister Giorgia Meloni sõnul on vahistamine “suur võit” riigi võitluses organiseeritud kuritegevusega.

iltalehti.fi

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja