Friday , 20 September 2024

Pääsküla raba kaitsealal algavad pinnasteede tõstmistööd

Homme, 2. novembril algavad kuu lõpuni kestvad hooldustööd Pääsküla rabas. Hooldustööde käigus tõstetakse olemasolevaid pinnasteid madalamates kohtades, mis on üle ujutatud. Oktoobri lõpus korrastati ja osaliselt tõsteti laudteid ja purdeid.

Nõmme linnaosa vanema Karmo Kuri sõnul on paekivikillustikuga kaetud pinnasteede tõstmise põhjuseks koprapaisudest ja sügisvihmadest kohati üle ujutatud teelõigud. „Pääsküla raba kaitsealal lähtutakse ennekõike looduse huvidest. Ka remonttöödel peab arvestama selle ala looduslikku eripära. Pinnasteede tõstmisel on oluline kasutada paekivikillustikku, sest see soodustab teedelt hiljem aluselise vee nõrgumist, mis on väga sobiv teeservades kasvavatele käpalistele,“ selgitas linnaosavanem.

Pääsküla raba kaitsealal on ligi 4 kilomeetri ulatuses loodusõpperadasid, mitmeid puidust sildu ja vaateplatvorme, mis on rajatud aastatel 2007–2009. Käesolevate hooldustööde eesmärgiks on Pääsküla raba kaitseala pinnasteede üle ujutatud ja vajunud kohtade tõstmine nii, et pinnasteed oleks ajutiselt taas kuiva jalaga ja turvaliselt läbitavad. Pinnasteede tõstmiseks kasutatakse paekivikillustikku.

Töid teostab Trigent Ehitustehnika OÜ. Tööde kogumaksumuseks on 31 800 eurot. Tööde tähtaeg 30. november 2022.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja