Friday , 20 September 2024

Kilo kohalikke kukeseeni maksab turul juba alla 20 euro

Juuni lõpus maksid turul Eesti päritolu kukeseened 70 eurot kilo, kuid nüüd on hinnad langenud alla 25 euro ning tõenäoliselt langeb hind vihmaste ilmadega veelgi.

Võru- ja Põlvamaal aia- ja metsasaadusi kokku ostva Berrymushi juhatuse liikme Toomas Trommeli sõnul langeb kukeseente kilohind lähima paari nädalaga.

Reedel olid Tallinnas Keskturul valikus nii Värska, Põlva, Tartu kui ka Leedu kukeseened – varieeruvate kilohindadega 22, 25, 30 ja 35 eurot. Kilo Põlva päritolu seeni maksis aga 14,90 eurot.

Tartu turu juhiabi Maris Kottisese sõnul oli reedel Avaturul 100 grammi kukeseente hind kaks ja pool eurot. “Veel on põhirõhk ikkagi maasikatel, aga ikka kuskil kümnel letil kindlasti kukeseeni on,” ütles ta ERR-ile.

Hetkel saabuvad müüjad turgudele vaid paari kasti kukeseentega, mis lähevad kiirelt.

Err.ee

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Sarajevos avati esimene Eesti aukonsulaat

Sel nädalal avati Bosnia ja Hertsegovina pealinnas Sarajevos Eesti aukonsulaat. Eesti aukonsuliks Sarajevos nimetati Bosnia

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused kahe erikomisjoni koosseisus

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni koosseisus. Korruptsioonivastase erikomisjoni liikme kohalt