Esmaspäev , 29 aprill 2024
Erakorralised uudised

Politsei tabas Pärnu maakohtule pommiähvarduse tegemises kahtlustatava mehe

Politsei pidas kiire ja operatiivse töö tulemusena kolmapäeval kinni 30ndates eluaastates mehe, kellele esitati kahtlustus avaliku korra raskes rikkumises ehk samal päeval kahele Pärnu kohtumajale pommiähvarduse tegemises.

18. mail kella 9.30 paiku sai Häirekeskus telefonikõne, milles teatati eesti keeles, et kahes Pärnu kohtumajas on pomm. Kohe pärast telefonikõne saamist hakkas politsei helistaja tuvastamiseks tõendeid koguma ning mõlemast Pärnu kohtumajast evakueeriti kõik inimesed. Politsei reageeris sündmusele suurte jõududega, piiras kohtumajad ümber ja sündmuskohale saabunud demineerijad kontrollisid kohtumajad üle. Ligi kolm tundi pärast pommiähvarduse saamist ja majade põhjalikku kontrollimist oli kindel, et lõhkekeha ega ohtu inimestele ei ole.

Lääne Ringkonnaprokuratuuri prokuröri Marika Salmistu sõnul võeti pommiähvarduse tegemises kahtlustatav mees täna kohtu loal vahi alla. „Tõendite kogumise käigus selgus üsna pea, et pommiähvarduse taga võis olla mees, kelle suhtes on Pärnu maakohtus pooleli kohtumenetlus. Politsei pidas ta kuriteos kahtlustatavana kinni ja talle esitati kahtlustus avaliku korra raskes rikkumises, mille eest võib kohus karistada kuni viieaastase vangistusega. Kuna kahtlustuse järgi pani ta uue kuriteo toime juba käimasoleva kriminaalmenetluse ajal, võib prokuratuuri hinnangul kahtlustatava vabadusse jäämisel püsida uute kuritegude toimepanemise oht. Seetõttu taotlesime kohtult tema vahistamist,“ ütles Salmistu.

Lääne prefektuuri juhtivuurija Ago Kärtmanni sõnul on pommiähvardus sõltumata motiivist äärmiselt vastutustundetu tegu. „Pommiähvarduste lahendamisele reageerib politsei alati täie tõsidusega, sest me ei tea kunagi enne kontrollimist, kas tegemist on rumala naljaga, lihtsalt pahatahtliku valega või on ähvardusel tõsi taga. Seetõttu järgneb pommiähvardustele hoonete evakueerimine, tänavate piiramine, erinevate õiguskaitseasutuste ressursi suunamine ja senises praktikas sisuliselt alati ka kahtlustatava tabamine. Seetõttu tuleks oma probleemide lahendamiseks või enda väljaelamiseks leida seaduslik tegevus, mitte põhjustada elanikes hirmu ja sisuliselt raisata politseinike tööaega, mida võib samal ajal keegi kusagil mujal päriselt enda abistamiseks vajada,“ ütles Kärtmann.

Kahtlustatav võeti vahi alla esialgu kuni kaheks kuuks.

Vaata ka:

dutch shepherd 5140887 1280

Tollikoer aitas Soomes avastada 12 kilo kanepit

Toll on uurinud suure kanepipartii importi, mis selgus 2023. aasta juulis seoses tollikontrolliga Vantaal. Tollikoer