Thursday , 19 September 2024
euroopa liit minuaeg.com
www.minuaeg.com

Uus aasta toob Euroopa Liidu koolikava toetuses muudatusi

Uuest aastast muutuvad koolikava toetuse määrad puu- ja köögivilja ning piima ja piimatoodete pakkumiseks. Toetusmäärade muutmisega eelistatakse joogipiima ning värsket puu- ja köögivilja ja piiritletakse eelarve kulude kasvu.

2022. ja 2023. aasta andmetel taotleti iga koolikavas osalenud koolilapse kohta puu- ja köögiviljatoetust 0,043 eurot ja koolipiimatoetust 0,057 eurot päeva kohta, nendele arvudele tuginedes viiakse uued määrad vastavusse tegeliku olukorraga.

„Uued toetusmäärad on puu- ja köögiviljadele 0,04 ja joogipiimale 0,06 eurot. Tegelikel kuludel põhinevaid toetusemäärasid arvestades vähenevad toetusmäärad minimaalselt. Puu- ja köögiviljade määr väheneb 7%, joogipiimal jääb toetus võrreldavasse suurusjärku. Koolikava toetuse määrasid on vaja vähendada, et koolikava rakendamise kulud vastaksid olemasolevale eelarvele,“ rääkis regionaalminister Madis Kallas.

Koolikavas on esmatähtsaks joogipiima ning värske puu- ja köögiviljade pakkumine. „Koolikava eelarve puudujäägi vältimiseks on eelistatud joogipiima ja värskete puu- ja köögiviljade toetamine, kuna nende tarbimine on meie hinnangul kõige olulisem,“ ütles minister Kallas.

Koolikava on Euroopa Liidu põllumajandustoodete ühise turukorralduse raames rakendatav programm. Sellega soodustakse puu- ja köögivilja, piima ja piimatoodete jõudmist lasteni ning toetatakse laste tervislike toitumisharjumuste kujunemist. Euroopa Liit toetab järgmisel õppeaastal koolikava toodete pakkumist ligi 1,2 miljoni euroga, millele Eesti riik lisab täiendavalt üle 2 miljonit euro.

Vaata ka:

photo 1587773403675 ba676c122bf3

Rahandusministeerium: Alkoholiaktsiisi ja Käibemaksu Tõus Võib Suurendada Piirikaubandust, Kuid Tarbimine Väheneb

Rahandusministeerium prognoosib, et käibemaksu ja alkoholiaktsiisi tõus võib oluliselt suurendada piirikaubanduse osakaalu Eesti inimeste alkoholitarbimises,

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pööra tähelepanu oma energiatasele. Tänane