Erakorralised uudised
Elron rong

2022. aastal sõideti Elroni rongidega üle 7,1 miljoni korra

Eelmisel aastal tõusis rongireisijate arv 2021. aastaga võrreldes üle miljoni võrra – aasta jooksul teenindasime rohkem kui 7,1 miljonit reisijat, kõige rohkem sõideti maikuus.

Elroni juhatuse esimehe Lauri Betlemi sõnul võib möödunud aastat kokkuvõttes öelda, et reisijate arvu kasv on olnud tugev. „Võrreldes 2021. aastaga tehti Elroni rongidega eelmisel aastal üle miljoni reisi rohkem. Samas suurusjärgus jäi rongireisijate arv alla senisele rekordaastale, mis oli 2019. Kui reisijate üldarvus jääme varasemale rekordaastale veel alla, siis Tallinn-Narva ja Tallinn-Tartu liinil nägime kõigi aegade suurimat reisijate arvu – Narva suunal vastavalt 569 tuhat reisijat, Tartu suunal 1,21 miljonit reisijat.“

2022. aastal tehti meie rongidega kõige enam sõite Tallinn-Riisipere-Turba (1 203 272 reisi) ja Tallinn-Paldiski liinil (1 180 264 reisi).

Hüppeliselt kasvanud rongireisijate arv on seadnud meid surve alla veomahu kiireks kasvatamiseks.
„2022. aasta septembris kiitis valitsus heaks täiendava kümne rongi soetamise Euroopa Liidu moderniseerimisfondist. Selle otsusega saab Elroni rongipark järgmise nelja aasta jooksul olulise täienduse – seniselt 38 koosseisult kasvab meie veeremipark 54-le rongile. Koos paralleelselt toimuva Eesti Raudtee infrastruktuuri arendamisega, avardab see lähitulevikus oluliselt meie võimalusi reisijate paremaks teenindamiseks ja sõidugraafikute tihendamiseks.”

Möödunud aastal sõitsid Elroni rongid kokku 5,69 miljonit kilomeetrit, kusjuures rongide töökindlus oli 99,8% ja elektrirongide sõidugraafikutest kinnipidamine 98,9%.

“Uute elektrirongide saabumine 2024. aasta lõpus tekitab vajaduse täiendava tugipersonali ning vedurijuhtide järele ning meil oli suur rõõm käesoleva aasta alguses välja kuulutada järjekordne koolitus 10 vedurijuhi leidmiseks,“ andis Elroni juhatuse esimees teada. Üldkoolitus toimub 2023. aasta märtsist kuni juulikuu lõpuni Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt väljastatud koolitusloa alusel. „Kõiki huvilisi ootame kandideerima kuni 23.01.2023, lisainfo koolituse kohta on leitav Elroni kodulehelt,“ teatas Betlem.

Elroni üheks oluliseks väärtuseks on turvalisus. „Keskendume maksimaalse ohutuse tagamisele, et nii rongireisijad kui ka teised liiklejad jõuaksid alati soovitud sihtpunkti. Eelmisel aastal oli ainuüksi raudteel ligi 80 nappi pääsemist, mis tähendab, et kõik need inimesed võivad pidada enda teist sünnipäeva,“ nentis Lauri Betlem. Elronis on kolm spetsiaalse koolituse läbinud ohutussaadikut, kes külastavad koole ja lasteaedasid üle Eesti. 2022. aastal jõudsid nad raudteealaseid ohutussõnumeid viia tervelt 1000 lapseni.

Eesti Uuringukeskus OÜ poolt viidi eelmisel aastal läbi üle-eestiline maineuuring, millest selgus, et Eesti reisirongiliiklust korraldava Elroni mainet hinnatakse kõrgelt – 60% eestimaalastest peab seda heaks ning 16% suisa väga heaks. Teenusega ollakse suuresti rahul kuid vajadust uute rongide järele peeti siiski suureks.

Kõrgelt hinnati muuhulgas ka rongide mugavust, head teenindust, rongide kiirust ja sõidugraafikute täitmise täpsust, rongide puhtust ja mugavat piletisüsteemi. Uuring andis veel kinnitust, et võrreldes teiste transpordivahenditega omistatakse Elronile enam keskkonnasõbralikkust ning suurema pagasi transportimise võimalust. Kuigi eestimaalaste enim kasutatav transpordivahend on endiselt auto, liigub uuringu kohaselt iganädalaselt linnasisese ühistranspordiga kolmandik Eesti elanikest.

elron.ee

Vaata ka:

Lõuna päästekeskuse sündmused 1.-2. juuli

Jõgevamaa1. juulil kell 17.02 käisid päästjad Mustvee vallas Omedu külas eemaldamas teelt murdunud puid. 2.

Vitali

Politsei otsib Aa külas kadunud 51-aastast Vitalit

Politsei palub abi Lüganuse vallas Aa külas kadunud 51-aastase Vitali leidmisel. Mees lahkus 27. juuni